dinsdag 27 december 2011

Deodorant en Parfum

Lieve lezers en lezeressen,
Persoonlijk vind ik het vreselijk wanneer ik naar zweet ruik. Daarom neem ik altijd parfum mee, het liefst een proefje van mijn lievelingsparfum.
Sommige meiden vinden het fijn om opfris-doekjes bij zich te hebben en gaan bijvoorbeeld even het toilet in om zichzelf op te frissen waarna ze nieuwe deodorant opdoen. Voor mij is dit teveel gedoe en eigenlijk niet nodig, omdat ik zelden naar zweet ruik.
En daar heb ik mijn trucjes voor. Wat zou een blog zijn zonder tips en trucs? Daarom deel ik hier graag mijn advies omtrent het gebruiken van deodorant en parfum.
Zoals beloofd zou er snel een artikel online komen over het gebruiken van deodorant en parfum. Hygiène is een belangrijk en onmisbaar onderwerp in ons dagelijks leven. Wanneer we merken dat iemand onverzorgd is, heeft dit vaak te maken met het tekort aan hygiène. Je zal merken dat jij en je omgeving misschien minder goed op deze persoon reageren omdat men zich stoort aan het gebrek aan verzorging die de persoon in kwestie aan zichzelf schenkt.
Het feit dat jullie je bezig houden met hygiène is iets van nu; vroeger wilde men er weleens minder aandacht aan besteden en was het zelfs normaal om een beetje zweet te kunnen ruiken bij een medemens. Gelukkig is het tegenwoordig anders.
Veel meisjes staan enthousiast voor de schappen de verschillende deodoranten te ruiken. Vogue, FA, Nivea, noem het maar op. Elke fabrikant regelt wel een nieuwe ‘doorbrekende’ geurverwoester, mét een extra lekker parfummetje er bovenop. Lekker!
Zelf heb ik deze deo’s ook weleens geprobeerd, maar ik merkte na een paar keer dat ik een hekel kreeg aan de geuren. Die geurverwoesters, die beloofden mijn zweetgeur weg te houden, hielden zich niet aan de beloften van de verpakking. Helaas werd dus dat lekkere geurtje van de deodorant vermengt met zweet, en dan is het voor mijn gevoel helemaal klaar. Dat geurtje hoef je me in ieder geval niet meer aan te bieden.
Nu ben ik geen extreme zweter, maar deze deodoranten leken mijn okselklieren toch niet helemaal aan te kunnen.
Daarom mijn volgende en eerste advies:
1. Koop geurloze deodorant. Vichy, ROC, Clinique, Odorex en vele andere merken bieden dit in hun assortiment aan.
Maar, zul je denken, dan ruik ik misschien wel niet naar zweet.. maar ook niet naar een lekker parfum....
Goed, natuurlijk is het de bedoeling met een geurloze deodorant dat je deze combineert met een lekker parfum uit de schappen van Ici Paris, Douglas of Sephora! Ga met je vriendinnen in plaats van deodorant scoren, lekker een keer naar de parfumerie en vraag een verkoopster om advies.
Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur voor parfum, maar let op! Zware parfum is lekker, maar dit maakt niet iedereen in je omgeving gelukkig. Zware parfums zoals geuren van Guess of Armani kun je eventueel s'avonds opdoen voor het uitgaan. Daar draagt iedereen wat meer parfum dan gewoonlijk, en zal je tussen de rooklucht niet veel opvallen, behalve als je dichterbij komt. En als je het mij vraagt is dat de bedoeling van parfum; een natuurlijke aanvulling op jouw persoonlijke geur, geen ‘ongedierte bestrijding’.
2. Koop een frisse, lichte geur voor overdag en een iets zwoelere geur voor avond-uitjes.

Nu is het pakketje compleet, denk je niet?
3. Let erop dat je tijdens het douchen je oksels goed met zeep wast, en na het douchen je deodorant de tijd geeft om goed op te drogen. Dit zorgt ervoor dat de deodorant optimaal z’n werk kan doen.

Parfum kun je achter je oren spuiten, op je decolleté en op je polsen. Ook kun je de parfum voor je uitstuiven en erdoor heen lopen.

Mijn favoriete parfum is Dreaming van Tommy Hilfiger voor overdag en Elle van Yves Saint Laurent voor s’avonds.
Wat is jullie favoriete parfum?Liefs,
VV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten