maandag 19 december 2011

Klootzakken.... ?

Of ook wel.. aantrekkelijke mannen die zich extreem vervelend gedragen tegenover vrouwen.

Om het eerste verhaal wat ik op deze blog zet maar meteen even goed te beginnen!
Ik denk dat alle meiden die ik ken en alle meiden die ik niet ken een  haat/liefde-relatie hebben met mannen of jongens en de tijd die ze met hun vriendinnen doorbrengen wordt vaak gevuld met geklets over kerels.

Mijn grootste frustratie zit hem niet eens in het feit dat 9 van de 10 mannen uiteindelijk klootzakken zijn, maar in het feit dat 9 van die 10 mannen zich eerst voordoen als een leuke, lieve man die “anders” is dan de rest….. Niet dus!

Het zou ons zo veel tijd, energie, tranen, telefoonkosten (naar hem en urenlange gesprekken met je vriendinnen  over hem), kilo’s (van al de chocola en andere chille dingen die we moeten eten om ons beter te voelen), geld (telefoonkosten, eten, geshopte dingen uit een frustratie-shop-opwelling, outfits, haarmaskers, make-up, scheerartikelen, noem maar op) schelen als deze mannen het ons gewoon gelijk zouden zeggen; Hoi ik ben …… en ik ben net als de meeste jongens waarmee je waarschijnlijk al nare ervaringen hebt gehad, een klootzak, ik ga een paar dagen, weken, misschien maanden “leuk” met je om, maar ik zal: 1. Je soms negeren, 2. Vaak niks laten horen, 3. Vreemdgaan, 4. Tegen je liegen en stomme doorzichtige smoesjes verzinnen die eigenlijk nergens op slaan, 5. Je afzeggen omdat ik iets beters te doen heb.
Dan kun je gelijk beslissen of je jezelf dit (weer) gaat aan doen, want ja dames we doen het onszelf aan, die mannen begrijpen het niet en ze doen het niet eens expres, wij kiezen er zelf voor om weer een man uit te proberen met de goede hoop dat alles deze keer écht anders is.
Als je het goed bekijkt zijn wij eigenlijk extreem positief ingestelde mensen, we geven ze keer op keer weer een kans en geloven er ook echt in dat er ooit iemand tussen zal zitten waarmee het goed zal gaan.Toch merk ik dat we steeds cynischer worden, je begint gemiddeld op je 14e met vriendjes en nu 6 jaar later denk je er heel anders over dan toen, je kan niet meer loveblind in een relatie springen omdat je bang bent dat je gekwetst zal worden want dit is al eerder gebeurd, we gaan er al met vooroordelen in en vergelijken alles en we zijn achterdochtig .
Hoe vaak heb je dit gehoord: “Voor mij geen kerels meer”, “Was ik maar lesbisch”.
Het is een ritueel waar we allemaal aan deelnemen.
Het vervelende is dat we misschien wel nooit echt zullen weten waarom ze zich zo gedragen en waarschijnlijk zullen ze er ook niet mee stoppen omdat ze er altijd redelijk goed mee weg komen.
Ik geloof er ook echt niet in dat mensen kunnen veranderen, ze kunnen zich nog ontwikkelen op bepaalde gebieden, maar echt veranderen nee. Het zit in de aard van het beestje, maar wat wel een theorie is waar ik echt in geloof is dit: Je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt.
Voila, die kennen we allemaal… Ik heb het zelf ervaren en ik weet zeker dat velen van jullie, maar ook mannen dat gevoel kennen. Daarom gaat het ook (vooral in films) vaak zo dat het eerst mis moet gaan voordat het goed kan gaan. Ga daarom niet bij de pakken neerzitten als het over is tussen jou en je grote liefde, want hoe cheesy het ook klinkt, als je erin gelooft dan komt echte liefde terug.
Elke dag heb ik wel contact met  1 of meerdere vriendinnen die vaak in een *****situatie zitten omdat ze meer hadden verwacht van een jongen (vaak hoor ik daar zelf ook bij).
Misschien moeten we proberen onze verwachtingen bij te stellen, want hoe minder je verwacht, hoe meer je verrast zal worden.
Want ja we noemen ze dan wel regelmatig “klootzakken”, maar als we er iets langer over na denken en de woede een beetje is gezakt weet je dat je eigenlijk niet zonder ze zou willen.

Liefs,
JJ

1 opmerking:

  1. Word je dan niet heel ongelukkig van dit denken? Je hebt zeker gelijk qua streken die sommige uit kunnen halen, maar echte liefde voor zo'n boy bestaat ook! Misschien een beetje naïef om te denken, maar volgens mij valt het allemaal wel mee.

    BeantwoordenVerwijderen